Nya röster och perspektiv på #Almedalen.

Om

Xbox och partipolitik

För några år sedan, på en ungdomskonferens i Sveriges vänligaste kommun (Hofors alltså), träffades vi för första gången. Över några burgare på McDonalds började vi prata om engagemang och demokrati. Om alltifrån Xbox-turneringar på bioduk till socialdemokrati. Sedan dess har vi hållt kontakten, träffats ibland och bollat idéer om diverse egna projekt. Och nu har vi ett projekt ihop!

Vi har bestämt oss för att göra ett labb. Ett poddradiolabb! Under några intensiva dagar kommer vi producera Almedalspodden.se. Det kommer bli himla skoj och lärorikt och framförallt tänker vi undersöka hur ny teknik kan öppna upp kontakten mellan politiker på plats i Almedalen och väljare. Vi vill låta publiken och våra lyssnare vara med och intervjua partiledare, ministrar och andra makthavare på plats. Därför tänker vi köra med öppna redaktionsmöten. Det ska vara enkelt att påverka.

Läs mer under “Labb” och i kommande event och bloggposter. Och glöm inte att lyssna :)

Jocke och Lars

Ps. Under Almedalen 2013 kör vi open beta, berätta gärna för oss hur vi blir bättre till 2014.

GREAT BEYOND är ett en kommunikationsbyrå som hjälper samhällsaktörer att kommunicera med berättelser som sprider sig själv. PODDRADIOHUSET är ett produktionsbolag för poddradio. Tillsammans är vi nyfikna på hur ny teknik som poddradio med publikmedverkan och dialog kan öppna upp kontakten mellan politiker väljare under Almedalsveckan.